OKZ "Voor-Één-Dag-Uit-De-Bajeskoor"


Het OKZ ging vandaag massaal naar de jeugdgevangenis. Niet omdat de gemiddelde leeftijd zo laag ligt, maar op uitnodiging van Henk Koskamp die het oude gebouw wil gaan exploiteren voor diverse culturele doeleinden.

Het was eigenlijk de bedoeling dat we op de oprit van de voormalig Jeugdgevangemis een mini-concertje zouden verzorgen. Het weer was echter nogal ombestendig. Besloten werd om e.e.a binnen in de repetitielocatie, maar dan voorin de hal bij de schuifdeuren te laten plaatsvinden als een soort "flashmob".

Zodra we begonnen te zingen kwamen er mensen spontaan naar binnen lopen. Personeel en vrijwillgers legden het werk even neer om te luisteren en de handwerkclub had achtergrondmuziek. Tegelijkertijd was Henk Koskamp buiten druk bezig was om het beeld van de stier te behangen met vlaggen en flyers.

Na het zingen werd de dirigent door het koor bedankt voor het afgelopen seizoen met een bos bloemen en een ludiek verpakte cd ; in een met spreuken en bajestekeningen versierde envelop, stak in een Donald Duck met de Zware Jongens voorop (geheel in stijl eerlijk gejat bij de tandarts!) een CD met middeleeuwse muziek van het Hilliard Ensemble. Ingrid was verrast door deze actie!

Aansluitend hebben we op uitnodiging van Henk buiten een hapje en een drankje gehaald en kregen wij en voorbijgangers, uitleg over zijn plannen met de Jeugdgevangenis. Na de gebruikelijke koffie (dit keer
met koek) zijn we massaal naar de Jeugdgevangenis gegaan om ons daar heel kort te laten opsluiten voor een rondleiding.

Momenteel zit er een Paintball Centrum in het gebouw waardoor het er een glibberige bedoening is geworden. Tussen het zaagsel en afval van de paintballs door hebben we de gangen, verblijfruimtes en cellen bekeken. Soms zat daar onverwacht veel accoustiek in, en dus werd er spontaan een lied ingezet! Hilariteit alom; wat een herrie!

Het was indrukwekkend om het gebouw, dat nu 8 jaar leegstaat, in de min of meer originele staat te zien.
Duidelijk was wel; daar wil je niet opgesloten worden!  Kortom; het "voor-een-dag-uit-de-bajeskoor"zoals Rob ons voor vandaag omdoopte, is toch liever een vrij en blij OverdagKoor Zutphen!