Koor..maar dan anders!

                                                                      Mei.. Bloei van nieuwe initiatieven

 

Een nieuw koor oprichten terwijl er al zoveel koren zijn in Zutphen? Ja, want dit koor  gaat overdag repeteren, heeft een uniek concept (3 in 1) en krijgt een zeer gevarieerd programma met muziek uit diverse stijlperioden en genres; van Mozart tot Ola Gjeilo, Comedian Harmonists tot Shaffy, Franse chansons tot filmmuziek!

In de sportscholen is overdag sporten al vrij normaal geworden maar koorrepetities vinden vooral in de avonduren plaats. Het idee achter een overdagkoor is dat je je zanghobby heel goed kunt beoefenen naast een baan en/of de zorg voor kinderen. Dat bespaart je weer een vrije avond en de kosten van een oppas. Daarbij is het ook gewoon heel leuk om overdag tussen de bedrijven door een vol uur samen met anderen te zingen. Voor veel mensen is dat mogelijk door parttime werk, zzp-schap en flexibele werktijden.

De opzet is uniek; niet 1 koor maar twee die samen een derde koor vormen. Een aantal weken wordt er gescheiden gerepeteerd met een mannen en een vrouwenensemble. Beide koren krijgen hun eigen specifiek voor dat koortype geschreven repertoire. In de planning worden ook gezamenlijke repetities gepland om zo ook aan repertoire voor gemengd koor te werken. De combinatie klein en groot ensemble maakt het voor zangers extra leuk. Op die manier ontstaat er een breed scala aan koorvormen en muziekstijlen en dat is een belangrijk verschil met de al bestaande koren. 

De kennismaking- en oprichtingsrepetitie vindt plaats op vrijdag 11 september 2015 om 11.30 uur in Wijkcentrum Waterkracht. Iedereen met een goed gehoor en zin in zingen is welkom en de koffie staat klaar!  

Wil je op de hoogte worden gehouden, meer informatie of je al opgeven voor de kennismakingsrepetitie? Dat kan via e-mailadres overdagkoorzutphen@gmail.com of via telefoonnummer 06-1828 7234 (Ingrid Kuipers).