Vuurdoop

De eerste kennismakings en tevens oprichtingsrepetitie heeft plaatsgevonden. Het was voor iedereen even zoeken en best spannend.

Na een licht chaotische start (we konden pas later in de zaal) werd er op een leuke manier met elkaar kennis gemaakt. Iedereen had een naamsticker met een tekening erop gemaakt over iets dat bij hem / haar hoorde. Op het lied "het is weer voorbij die mooie zomer" (ook al was het vandaag stralend nazomerweer!) liep de groep door elkaar. Aan het einde van het refrein was degene die op dat moment voor je stond de gesprekspartner voor enkele minuten. Het tekeningetje op de sticker als leidraad maar sommigen hadden wel hele boeiende gesprekken over iets héél anders. Geweldig leuk om te horen en te zien hoe de groep met elkaar steeds beter begon te klikken; en dat in zo'n korte tijd!  

Voor degenen die nog nooit eerder in een koor hadden gezongen, was deze repetitie een ware vuurdoop. Houding, ademhaling, klank maken met 28 andere mensen... en dan een partituur en een eigen partij zingen.. Dat was niet voor iedereen gesneden koek! Ook het mannenkwartet moets wel even wennen aan zoveel vrouwen; zie dan maar eens je stem vast te houden!  Maar al met al kwam het lied "Somewhere" uit de West Side Story al redelijk in de grondverf te staan. Er werd afgesloten met een canon uit "de oude doos" (Rosen fra Fun = Rozen van (het Deense eiland) Fun. Wat daarbij opviel was dat er een behoorlijk goede klank in de groep zit met veel mogelijkheden om het uit te bouwen naar een mooi koor.  Al met al een geslaagde ochtend en een goed begin voor dit nieuwe koor!

Volgende week gaan we dan echt aan de slag. Er wordt vooral tijd besteed aan stemvorming om te kijken tot welke stemgroep je het beste tot je recht komt. De vrouwen gaan daarna met het lied "Make you feel my love" van Adèle  aan de slag. Voor de mannen is het nog even afwachten of de partituren op tijd binnen zijn maar het is de bedoeling dat we aan de slag gaan met een tweestemmige zetting van Leonard Cohens "Halleluia". Om tijd te nemen voor de stemmen en de samenklank, wordt dit lied eerst eenstemmig ingestudeerd. Vervolgens maken we kennis met een driestemmig lied voor mannenkoor.

Kortom; volgende week wordt het weer heel anders maar net zo gezellig! Mannen beginnen om 10u in de kleine zaal. De vrouwen sluiten om 11.15u aan bij de koffie en starten om 11.30u.